bijzonder…

afscheid nemen

img-vb-banner-07

“In een ambiance die recht doet aan de omstandigheden kunt u stilstaan bij het leven van de betrokkene…”
Marriet van den Berg – Uitvaartbegeleidster

Veelgestelde vragen

Heeft u vragen over de talrijke mogelijkheden van Het Afscheidshuys? We geven hiernaast antwoord op meest gestelde vragen. Heeft u een specifieke vraag of wens? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.

 

 

Ik heb een uitvaartverzekering en wil gebruik maken van Het Afscheidshuys, kan dat?

  • Ja, dat kan.  U kunt in Het Afscheidshuys opbaren net zoals in een ander uitvaartcentrum ongeacht of u verzekerd bent of niet.

Ik wil gebruik maken van Het Afscheidshuys maar ik weet nog niet wie de uitvaart regelt?

  • U bent altijd welkom in Het Afscheidshuys. Ook wij kunnen de uitvaart regelen, neem gerust contact met ons op zodat wij u verder kunnen informeren over de mogelijkheden. Anders kijk op www.suzannevanhorssen.nl

Ik wil gebruik maken van de persoonlijke ruimte in Het Afscheidshuys, kan dat?

  • Wanneer de uitvaart door Suzanne van Horssen Uitvaartbegeleiding verzorgt wordt krijgt u een sleutel om binnen de openingstijden afscheid te nemen wanneer u dat wilt. Wordt de uitvaart geregeld door een andere uitvaartonderneming dan kunt u op afgesproken tijden gebruik maken van onze andere ruimte.

Wanneer ontvang ik de as na een crematie?

  • De as moet na de crematie volgens de wet een maand in het crematorium worden bewaard. Deze tijd stelt de nabestaanden in staat een weloverwogen keuze te maken over wat met de as gebeurt.

Waar mag ik de as verstrooien?

  • As kan worden verstrooid op een strooiveld, boven zee of rivier, vanuit de lucht of een schip. Verstrooiing is ook mogelijk op een zelf gekozen dierbaar plekje (wel met toestemming van de eigenaar).